čtvrtek 26. dubna 2018

Vybírám látku na lem

Mám ušitou deku z projektu I love Home. Nechala jsem si ji prošít od profíka. Ale o tom až bude deka úplně hotová. Dnes to bude o lemu.
Máte to také tak? Šijete top, vybíráte látky, vzory, řešíte prošití, jestli sama nebo někdo šikovnější a vůbec nemyslíte na lem deky. To je až nakonec..... Ale já už jsem na konci procesu.
Mám ušito, prošito, jen olemovat. Ale čím? Látek mě moc nezbylo.
Budeme chvilku počítat. Deka je velká 135x175. Lemu bude potřeba 6,2m. Šířka látky 110cm, tedy musím uříznout 7 proužků šíře 5-6cm. To musím vyzkoušet. Záleží na výplni deky. Takže 7x6cm je 42 cm. Musíme mít rezervu. Budu potřebovat 0,6m látky. Tolik žádné co je použita na dece nemám.
Hledám na netu. Líbila by se mi ta vínová. Je z kolekce Santoro. Někteří prodejci jí nazývají damašek někdo ornamenty. Nikde ji nemůžu najít. Mají jen šedou nebo béžovou.
Ne dece jsem hodně použila krásné látky od Mody z různých kolekcí. Jsem drzá, troufalá, ale hlavně zoufalá. Píšu Marušce, která má eshop www.latkymoda.cz
Má pro moje zoufalství pochopení. Posílá mi odkazy a tipy. Mezi nimi i na kolekci Richmond Reds. Nabízí mi odstín Bronze. Kdybych to tak mohla vidět na živo. Pořád tam vidím tu vínovou. A zkouším ještě světle modrou ze stejné kolekce jako modro-červené kytičky. K tomu neodolám jedné krásce od Morrise. No sečteme to - potřebuji lem a mám látky za 600Kč.
Včera balíček dorazil. Modrá je víc do zelena než potřebuji, Morris je úžasný a vínová je fantazie.
Tak mohu začít lemovat. Našívám proužek z lícu na stroji, z rubu hezky ručně. Kolik, že je obvod deky? Přes šest metrů? To mám co dělat na několik večerů.



2 komentáře:

  1. Bude krásná, já jsem ty bloky ukládala, ale koukám, že mi jeden chybí... no, nic nenadělám....Látky krásné, musím se smát, taky obvykle "něco" přikupuju a hned je toho zase doma víc... Těším se na fotku celé deky, Eva

    OdpovědětVymazat
  2. To bude krása. Také se těším na fotku.

    OdpovědětVymazat